Login
+Follow
Login

En omfattande planering…

By Fridstaden on 2013.02.24 In Snöskovandring - Kungsleden

Just nu är det inte mycket som far runt inom mig bortsett från det kommande äventyret. Det är härligt att genom meditation, visualisering och träning rikta sitt fokus.
Jag far, ganska snart, iväg till Hemavan för att påbörja en snöskovandring, med pulka, upp till Abisko. Det är hela Kungsledens sträcka på ca 430 km. I slutet av vecka 11 påbörjas vandringen och i slutet av vecka 14 skall jag vara klar. Jag hoppas kunna ta mig ca 2 mil per dag och således vandra 21-22 dagar. Exakta dagsetapper är ännu inte utstakade. Mellan Ammarnäs och Kvikkjokk, en sträcka på ca 170 km, finns inga STF-stugor. Således blir det tältning som gäller där. Det finns sex stycken stugor i annan regi längs denna väg men jag tror att jag tältar istället.
Karta över Kungsleden

Karta över Kungsleden

Utrustningsmässigt behöver jag införskaffa en hel del utrustning. Här är ett urval:
 • Pulka
 • Skaklar till ovanstående
 • Sele till de båda övre
 • Glasögon – Skyddar ögonen mot för mycket ljus
 • Stavar
 • Snöpinnar till tältet
 • Snöspade
 • Balaklava
 • Handskar
 • Kartor
 • MAT!
Detta kommer att kosta en hel del, resor till och från samt eventuellt boende exkluderat, men jag skall försöka få lite sponsring för det hela.
Vad gäller energi är tanken att äta två mål frystorkad föda under dagen samt fylla ut med Rune-kakor eller Pemmican och lite annat. Två mål frystorkad föda står endast för 1300 kcal vilket inte ens är hälften av den energi jag bör få i mig. Det återstår att fundera en del kring energifrågan.
Träningsmässigt fick jag en idé idag då jag grillade korv hos ett par vänner och tittade upp mot Skönviksbacken i Timrå. Där skall jag träna uppför och nedför!
Mina intentioner och ambitioner är goda inför detta. Dock kan jag inte undgå det faktum att trots träning, planering, fokusering och utrustning kan det hela få ett snöpligt slut. Jag kanske bara hinner med 3 dagars vandring innan en skada uppstår och jag ej kan fortsätta. Detta kan jag förebygga med förberedelser men inte fullt ut förutse. Skulle detta inträffa får jag ändå vara tacksam över min insats och att jag gav mig hän. Jag skall försöka ordna med en sådan där SPOT så att man kan följa mig via nätet.
Detta skall bli riktigt riktigt roligt!
Något annat riktigt roligt var att jag idag var på första träffen för jägarutbildningen! Ser framemot det med!
Mer information kommer under veckorna framöver. Till dess…
All lycka!
2 Responses to "En omfattande planering…"

  Comments (2)

 1. fjällripan wrote:

  Så spännande det ska bli, men även tufft förståss. Ska bli kul att läsa om ditt äventyr 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login