Login
+Follow
Login

Ett frö har grott!: 13 Juni, 2013

By Fridstaden on 2013.06.13 In Fridstaden Projekt Vänlighet!

Jag sitter i skrivande stund och arbetar på den kommande boken och stöter på ett inlägg från den 13:e Februari 2012. I inlägget skriver jag om hur det skulle vara att leva utan pengar och tar även upp förfarandet att erbjuda mina tjänster i utbyte mot mat. Detta är ju precis det jag ämnar göra under min cykeltur i Juli! Intressant och roligt! Ännu roligare blir det då jag uttrycker mig på följande sätt i inlägget: ”Jag hjälper dig att klyva ved och du bjuder mig på middag!”. Detta är ju nästan exakt det jag uttalat mig om i ett senare inlägg den 28:e december 2012: ”Om jag hjälper dig att trava den där högen med ved så bjuder du mig på middag?”. Detta förfarande har alltså varit ett frö som nu har fått grott inom mig och blivit den huvudsakliga utmaningen under den kommande cykelturen!

Se inlägget här: Slasing i näven och tankar om överlevnad

För många kanske detta inte är något märkvärdigt men för mig är det en oerhört nyttig kunskap om mig själv. Det är dessa ”små” pusselbitar som är så viktiga för mig. Jag får ytterligare insikt i hur jag fungerar!

Angående vaden så har tillståndet förbättrats mycket! Jag kan gå riktigt bra nu även om jag haltar en del. I vissa vinklar och lägen smärtar det. Likaså då jag varit stilla ett tag och skall börja röra på mig. Trappor och uppförsbackar är ingen höjdare ännu men de tar sig bra! Om några dagar/en vecka kanske jag kan testa cykla för att känna hur det känns. Förhoppningsvis känns det bra och jag hinner avverka några cykelpass innan jag drar iväg. Förövrigt känns det frustrerande att inte röra på mig och få svettas. Det är väl dock någon mening med detta också!

All lycka!

2 Responses to "Ett frö har grott!: 13 Juni, 2013"

    Comments (2)

  1. Ibland önskar jag att vi kunde vara grannar så jag kunde komma över och fiosofera om sånt här. Det du skriver är inte omöjligt, det finns faktiskt folk som lever delvis så här. Ett rikare liv på många sätt och en dröm för vissa av oss.

  2. Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login