Login
+Follow
Login

Hennessy Hammock: 18 Maj, 2013

By Fridstaden on 2013.05.18 In Fridstaden

Igår beställde jag en hammock från en skön kille som kallas Momo. Hammocken tillverkas av Hennessy och, mig veterligen, är det bara Momo och XXL som är återförsäljare av dem i Sverige. Jag tycker om XXL’s utbud och priser men Momos webbutik är så jäkla personlig och härlig att jag beställde från honom istället. Kika in får ni se själva! Kändes som om jag fann en likasinnad!

ExpeditionAsymZip
Expedition Asym Zip. Foto: HennessyHammock.com

Tanken med hammocken är att sova ute under åtminstone sommaren istället för inne i stugan för att på så vis vara än närmre naturen och känna en ännu större frihet. Fungerar hammocken bra kan det även tänkas att den följer med istället för tältet under min kommande cykeltur. Den väger lite mer men det gör inget. Huvudsaken är att den ej är för skrymmande då jag som bekant har en mycket limiterad volym i ryggsäcken. Fördelen med hammocken, jämte ett tält, är den enkla uppsättningen samt att, vid regnväder, kommer jag upp från marken och undviker också värmeförluster till densamma. Vid kallare årstider kan det givetvis bli kallt om ryggen ändå eftersom den, i hammocken, är i princip oskyddad. Detta kan man i sådana fall råda bot på genom att lägga i ett liggunderlag. Ett tält erbjuder dock lite mer utrymme för utrustning, jämfört med hammocken. Vad gäller skydd mot väder och vind kommer hammocken med ett tarp. Utöver standardtarpet som medföljer hammocken köpte jag ett extra stort tarp som skall vara mer motståndskraftigt mot regn och blåst. Under detta tarp kan jag ha utrustning och cykel. Vid vandring eller liknande kan tarpet också fungera som skydd vid exempelvis matlagning. Ju mer jag funderar över användningen av hammock desto mer benägen blir jag att erkänna det som det ultimata sättet att bo på om man befinner sig i skogslandet. Utöver tarpet är hammocken försedd med myggnät vilket säkerligen kommer visa sig vara riktigt uppskattat under den svenska sommaren.

HexRainfly
Hex Rainfly 70D Polyester. Foto: HennessyHammock.com

Nu går jag alltså i väntans tider och ser framemot att få testa denna.

8 Responses to "Hennessy Hammock: 18 Maj, 2013"

  Comments (8)

 1. Momo wrote:

  Tack för creden! 🙂 Jag håller verkligen med om att det är det ultimata sättet att sova. Sover aldrig så gott som i en hängmatta.

  Säljer XXL Hennessy Hammocks? Lyckas inte hitta något.. men tänkte fortsätta kunna erbjuda de bästa priserna och den finaste servicen <3

 2. Momo wrote:

  Sjukt spännande liv du verkar leva ser jag nu när jag läser runt lite mer! All lycka i allt!

 3. Tom wrote:

  Gällande din Packning, kan du inte hänga upp det i ett träd i vatten täta påsar likt Sea to Summit? Så slipper de bli blött eller trångt i din hammock?

  • Fridstaden wrote:

   Jajamen, det går alldeles ypperligt det! De är riktigt bra de där Drybag:arna. Numera packar jag också civilkläder i en sådan påse och sedan ner i ryggsäcken just för att de inte skall bli fuktiga av att man svettas om ryggen exempelvis. De fungerar också som en kompressionspåse. Tack för tipset Tom!

 4. Magnus wrote:

  Hammock kan bli ruskigt kall om man inte har ett liggunderlag i, även på sommaren. 🙂

 5. Skogen wrote:

  Fan jag får aldrig pengar över till min hammock .:(
  Har för stora hål i mina fickor 😉

 6. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login