Login
+Follow
Login

I väntans tider…

By Fridstaden on 2013.02.28 In Snöskovandring - Kungsleden

Ja, lite så är det för tillfället. I alla fall vad gäller utrustning. Jag väntar på en leverans med vandringsstavar, balaklava, snöspade samt expeditionssele och jag får troligtvis vänta några dagar till då expeditionsselen är beställningsvara. Jag torde dock ha dem levererade innan avfärd och det är jag glad för! Under tiden tränar jag gång med lastad pulka och det känns riktigt bra både uppför, nedför och på platten. Igår vandrade jag i slalombacken igen och fasen vad härligt det är! Det är en fin belöning som väntar uppe på toppen i form av en härlig utsikt! På hemvägen befann jag mig någonstans ute i Kosmos med mina tankar om äventyret och det resulterade i att jag vandrade ”fel” i nätverket av elljusspår, beläget vid slalombacken. Men vad gör det? Någonstans kommer man ju alltid fram och jag fick mig lite extra träning.

Att ladda upp mentalt är oerhört viktigt för mig och jag ägnar många stunder under en dag åt att visualisera. Detta är något jag gjort så länge jag kan minnas. Inför min flytt till Fridstaden löste jag först alla praktiska sysslor i tanken och på flera olika sätt. Jag såg mig själv sitta med frusna och darrande händer framför kaminen för att starta en brasa samtidigt som jag känner mina genomsvettiga kläder snabbt kyla av min kropp i de -10 grader jag kan ha inomhus vid hemkomst. Jag malde alla hinder om och om igen till dess att det inte fanns något hinder kvar. Den dagen då flyttlasset gick hade jag redan bott där ett år. I tanken. Inför snöskovandringen tillämpar jag samma metod. Jag ser mig vandra i sträng blåst och hastigheten är därav låg. Varje steg tar på. Skall jag slå läger nu eller håller jag ihop i 6 kilometer till? På detta vis har jag något sånär förberett mig inför den verkliga situationen. Det är dock viktigt att inte fokusera för mycket på det tunga och motiga. Det vackra skall alltid överväga. På så sätt är man medveten om det tunga, utan att vackla,  men driven av det vackra. Att röra utan att röras.

Det har varit plusgrader i några dygn nu men till helgen skall det bli ett tiotal minusgrader, snö och blåst. Då passar jag på att drilla mig själv vad gäller uppsättning av tältet! Även om jag gjort det mången gång tidigare är det aldrig bortkastat att göra det igen. Speciellt inte under realistiska förhållanden som helgen erbjuder. Jag har även påbörjat utstakningen av dagsetapper och jag tänkte visa er min rutt så snart den är färdig!

All lycka!

profilbild1

På fjällvandring 2010 mellan Abisko – Nikkaluokta. Humöret på topp och en tumme upp!

1 Responses to "I väntans tider…"

  Comments (1)

 1. Ellinore wrote:

  Du har så mycket spännande för dig! Lycka till med tältuppsättningen i helgen =)

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login