Login
+Follow
Login

Om Christopher

DSC_8754Hej!

Christopher Thörnlund Johansson heter jag och är en man som verkligen älskar att vara nära naturen. Så mycket att jag för drygt ett år sedan flyttade till en gammal fäbod utan elektricitet och rinnande vatten för att vara än närmre. Det hela startade som ett projekt/äventyr där jag skulle få känna på hur det var att leva primitivt under alla de fyra årstiderna. Under året som varit har jag lärt mig mycket om ett enklare leverne och om mig själv. Mitt leverne i Fridstaden, som jag kallar mitt hem, är inte längre ett projekt utan en ny livsstil och jag bor här till den dagen då jag vill något annat. Under mitt år i skogen satt jag på kammaren och förde dagbok i skenet från ett fladdrande ljus. Dessa ord publicerade jag på en blogg som ni hittar här: http://www.fridstaden.se . Tanken är att under 2013 ge ut en bok om detta.

Äventyr är något jag ideligen funderar kring och under 2013 är två stycken planerade. Det första äventyret startar i mitten på Mars och jag skall då vandra Kungsleden(ca 430 km) med snöskor och pulka. Under Juli månad beger jag mig iväg på ett cykeläventyr där jag under denna månad skall leva utan pengar. Jag skall varje dag färdas ca 50 km till en ny ort, eller by, och erbjuda mina tjänster för en främling i utbyte mot föda. Dessa två äventyr kommer jag bl a att skriva om här på bloggen!

Att lära sig nya saker är essentiellt för mig och mitt huvudintresse ligger på friluftsliv och överlevnadstekniker. Eftersom jag bor där jag bor har jag alltid skogen nära till hands och detta är mycket gynnsamt för mig då jag snabbt kan tillämpa nyvunna kunskaper ”ute i fält”.avatar8

Den inre utvecklingen är en mycket viktig och central del av min vardag. Jag ger mig själv tid till att reflektera och filosofera över saker och ting för att lära mig mer om mig själv och andra. Jag försätter mig i ett meditativt tillstånd till ljudet av en sprakande kamin eller då jag befinner mig i rörelse ute i det fria. Detta stärker mig både fysiskt och psykiskt.

Musik är magi för mig och jag sjunger ofta. Bandet jag sjunger i heter Godless Glenn and the AstroZombies och är ett tributeband till The Misfits. Att få stå på en scen och få sig en rejäl urladdning i form av ett jäkla röj är svårslaget! Detta är ännu en kanal för mig att uttrycka mig.

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login