Login
+Follow
Login

Recension: Aclima WoolShell Pants

By Fridstaden on 2013.08.25 In Uncategorized

I början av Maj träffades några av bloggarna här på Outdrr.com för att vandra i Skuleskogens nationalpark och bekanta oss med varandra men också för att testa olika produkter. Under vandringen testade jag, utöver ett par handskar från Hestra jag skrivit om tidigare, också ett par tights från Aclima.

Hur byxan rent tekniskt är komponerad och uppbyggd är svårt att förtälja då jag troligtvis hade tjänat storkovan, genom att göra egna byxor, om jag vetat. Den kommande beskrivningen baseras sålunda på min känsla samt den deklarerade materialförteckningen jag erhållit.

Byxan/tightsen är på insidan beklädd med vad jag kallar microfleece. Du känner en viss ludenhet då du tar på det. Denna insida transporterar, framförallt, snabbt bort fukten från huden till utsidan av plagget samt att materialet ger plagget en riktigt mjuk och mysig känsla mot kroppen. Yttersidan är en blandning av ull och polyester som främst isolerar samt ger plagget robusthet. Ullen behåller värmen och polyestern backar upp med sin stryktålighet mot eventuella kvistar eller liknande som kan riva mot byxorna. Vid fotändarna finner man dragkedjor på utsidan av foten som går upp en bit på benet. Detta underlättar påtagandet av byxan då de som sagt sitter åt mot kroppen. Bär man också ett par långkalsonger underlättar dessa dragkedjor då man kan komma åt de där rackarna som följt med upp mot knäna då man drog på sig Aclima-byxorna. Åtminstone händer detta mig. I midjan saknas åtdragning i form av exempelvis snöre. Detta är dock inget som är nödvändigt då byxan ändå sitter tight och bra.

aclima11

Jag bar dessa byxor under hela vår träff från torsdag kväll till lördag eftermiddag. Jag vandrade, samkvämde och sov i dem. Jag fann dem utmärkta att vandra i då de verkligen ger full rörelsefrihet. Under vandring sprangs det och klättrades det en del också utan svårigheter. Vädret under vandringen var blött och friskt. Det regnade större delen av tiden. Inget hällregn men från lite lätt strilande till lite tyngre droppar. Det låg fortfarande en hel del snö kvar. Hela nationalparken var våt och temperaturen var kring 10 grader under dagarna och endast ett fåtal grader under kvällarna/nätterna. Trots vädret upplevde jag aldrig att jag frös eller var kall om ben eller rumpa. Det regn som kom gjorde naturligtvis byxan blöt men kroppsvärmen, som genererades av vandringen, torkade snabbt upp dem igen. Längst ner mot vristerna torkade dem inte helt då jag men mina FiveFingers vandrade i snö och genom vatten. På kvällarna drog jag på mig ett par friluftsbyxor ovanpå tightsen medan jag lagade mat och umgicks med de andra i sällskapet. Den där ”pluffsiga” känslan som kan infinna sig, då man har någonting tjockare än ett par långkalsonger under ett par byxor, infann sig aldrig och jag lade aldrig märke till att jag hade dem på mig utöver då jag skulle till att pissa. Under den ena natten sov jag på ett tunt liggunderlag samt en tunn sovsäck och jag bestämde mig för att behålla tightsen på under natten. Dessa var nu torra och jag tänkte att de skulle vara ännu bättre än ett par vanliga långkalsonger. Detta stämde mycket väl! Jag kände mig aldrig kall om underdelen av kroppen.

aclima22

Detta är en byxa som lämpar sig väl för vandring då i de ovan nämnda förhållandena samt för löpning och längdskidåkning i ännu kyligare förhållanden om man så vill. Intensiteten i aktiviteten får då kompensera för temperaturen. Talar vi om temperaturer mellan -10 till -15 grader krävs det nog ett par långkalsonger för att inte ”stelna till” alltför mycket under längre turer. Nu då hösten är på ingång passar de perfekt! Jag har under några år använt en ”varmare” byxa för vinterlöpning/skidor under hösten och vintern men upplevt att den är för varm under just hösten. Här skulle istället denna byxa passa utmärkt! Den är lätt, bekväm, tar inte mycket plats och torkar fort.

Kort och gott skulle jag vilja framföra att jag inte använder dåliga kläder och detta är ett plagg som definitivt platsar i min garderob!

Modellen heter WoolShell Pant och såvitt jag vet finns den ännu ej till salu men väntas komma nu under hösten.

aclima33

9 Responses to "Recension: Aclima WoolShell Pants"

  Comments (9)

 1. Johnetta wrote:

  Son of a gun, this is so hefulpl!

 2. http://www./ wrote:

  I see Google has chosen to respond to your squirrel-based literature by putting pest-control ads on your page!‘s the type they have in Africa. It has enormous nuts, as you can see:

 3. oh, man. i’d like to say that you don’t know nuthin about snickerdoodles until you’ve tried my mom’s……but i’d probably be wrong, the way you own that kitchen!! :)have a great weekend! writing you back promptly – ox

 4. http://www./ wrote:

  I’m impressed. You’ve really raised the bar with that.

 5. LastReina wrote:

  I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your
  traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got high
  quality content. If you want to know how to make extra
  bucks, search for: Mertiso’s tips best adsense alternative

 6. BrennaSmall wrote:

  I have checked your page and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank
  high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: Boorfe’s
  tips unlimited content

 7. KendrickJuicy wrote:

  I often visit your page and have noticed that you don’t update it often. More frequent updates will give your page
  higher authority & rank in google. I know that writing content
  takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools which will shorten the time of creating an article to a few seconds.

 8. BestNick wrote:

  I have noticed you don’t monetize your website, don’t
  waste your traffic, you can earn extra cash every month.

  You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply
  search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

 9. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

I februari 2012 flyttade jag ut till en gammal fäbod mitt i skogen utan elektricitet och rinnande vatten. Jag ville utmana mig själv och lära mig mer av och om naturen. Min bostad kallade jag Fridstaden.

Projektet var tänkt att pågå under ett år men Fridstaden blev en filosofi och bostaden permanent. I min livsfilosofi är natur, äventyr och tacksamhet viktiga komponenter.

För tillfället skriver jag på en bok om mina erfarenheter från min tid i Fridstaden!

/Christopher Thörnlund Johansson

Följ mig på Facebook
+Follow
Kategorier
wordpress visitors

Login